09

julij

21:30

TINKARA KOVAČ • SOUNDBURST

Večerov oder, Koncert, Priporočamo

SHYAM - KONCERT SKUPINE ZARADI BOLEZNI ODPADE - NADOMESTNA SKUPINA SOUNDBURST

TINKARA KOVAČ

Tinkara Kovač (vokal, flavta), Marko Stropnik (el. kitara), Dorian Granda (bobni), Danis Scher (bas), Marko Verbič (ak. kitara), Roman Sarjaš (klaviature)

Ime Tinkare Kovač gotovo ne potrebuje veliko dodatnih razlag ali predstavitev. Je ena najbolj uspešnih, znanih in priljubljenih glasbenic v našem prostoru, ki se odlikuje po izjemnih glasovnih zmogljivostih, virtuoznem igranju flavte, karizmatični pojavi in kakovostnih skladbah. Vedno znova prepriča s svojo pristnostjo, priljubljenostjo ter s spoštovanjem in sodelovanjem z velikani glasbe na mednarodnem prizorišču. Ne nazadnje je Tinkara prva slovenska kantavtorica, ki je podpisala pogodbo za multinacionalko EMI in ki je na slovenske odre pripeljala glasbene legende, kot so Ian Anderson, Carlos Nunez, Massimo Bubola ali Robert Plant. Prav tako je edina Slovenka v zgodovini, ki je kot solistka vodila Vatikanski simfonični orkester in na trgu Sv. Petra igrala papežu in skoraj 200.000 obiskovalcem.

Že leta 1997 si je za prvenec »Ne odhaja poletje« prislužila zlato odličje in dve nagradi Zlati petelin. Gostovanje pri projektu Terra Mystica ji je prineslo še dva Zlata petelina, že leta 1999 pa je izšel njen drugi album »Košček neba«, ki je kmalu dosegel zlato in nato platinasto naklado. V obdobju, ko je postajala vse bolj suverena avtorica lastne glasbe in besedil, je izdala tretji album »Na robu kroga«. Ta si je prislužil zlato naklado in kar pet singlov ter pripadajočih videospotov. Hkrati je to čas, ko je Tinkara s spremljevalno skupino odigrala 30 do 50 koncertov na leto, nastopala in snemala s slovitim virtuozom Carlosom Nunezom, postala pa je tudi prva slovenska izvajalka, ki ji je nemška televizija posvetila posebno enourno TV oddajo in ki si je prislužila čast prvega mesta na prvi MTV-jevi lestvici za Slovenijo.

Četrti album »O-range« je premierno predstavila na tradicionalnem velikem koncertu v Cankarjevem domu, na katerem je gostovala kopica mednarodnih glasbenih legend (med drugim italijanski kantavtor Massimo Bubola, britanski pianist in blues mojster Paul Millns, ameriški roker in priznani avtor filmske glasbe Dan Lavery ter britanski zvezdnik in vodja skupine The Alarm, Mike Peters). S tem albumom je Tinkari uspel preboj v Italiji, Grčiji, Makedoniji in na Hrvaškem.

Leta 2004 je na svoj četrti koncert v Cankarjevem domu povabila legendarnega Iana Andersona (Jethro Tull). Na Andersonovo povratno povabilo je sodelovala kot gostja na njegovih orkestrskih solo nastopih in koncertih skupine Jethro Tull na Hrvaškem, v Italiji, Avstriji in Nemčiji. Istega leta je v Ljubljanskih Križankah nastopila kot posebna gostja na koncertu pop-klasične violinistke in zvezdnice Vanesse Mae, jeseni pa je na prvem srečanju papeža Benedikta XVI. z mladimi nastopila pred 185.000-glavo množico na Trgu sv. Petra v Rimu.

Februarja 2007 je izšel nov studijski album »aQa«. V juliju se je na koncertu v domačem Kopru na odru pridružila legendarnemu in karizmatičnemu Robertu Plantu (Led Zeppelin) in skupaj z njim odpela in odigrala dve pesmi.

Po glasbenem premoru se je septembra 2009 vrnila na sceno s svojo prvo »best of« kompilacijo.


SOUNDBURST
Gregor Naglič (bobni), Daniel Balažic (kitara, vokal), Niko Babič (kitara), Patrick Gyurkač (bas)

Smo glasbeniki, ki že nekaj časa skačemo po tako imenovani underground glasbeni sceni. Pod imenom »Khons« smo igrali približno 10 let, a to ni več tako važno ... spomini pač. Zdaj smo začeli znova, ker še vedno uživamo v glasbi. Upamo, da bomo še naprej zabavali obiskovalce in same sebe na naš malo »divji« način.


www.tinkara.net, www.myspace.com/soundburst

Tinkara Kovač
Soundburst
Nazaj
Copyright 2010 Narodni dom
Program | Prizorišča | Informacije | Vstopnice | Novice | Foto/video | Pokrovitelji | Kontakt | Kazalo strani | Avtorji